A koronavírus-járvány okozta színházi megbetegedések miatt az októberi közgyűlésen egy vizsgálóbizottság felállítása mellett döntött a testület, mely többek között Blaskó Balázs színházigazgató felelősségét is vizsgálja. A bizottság nem szűnt meg, csak a rendkívüli jogrend miatt a polgármester egyszemélyben gyakorolja a közgyűlés minden, így a bizottsági hatásköröket is – emelte ki dr. Pápai Ákos önkormányzati képviselő, minapi sajtótájékoztatóján.


Dr. Pápai Ákos, a Mi Hazánk Mozgalom Heves megyei elnöke, önkormányzati képviselő pénteken a Gárdonyi Géza Színház előtt számolt be az ügy legfrissebb fejleményeiről.

A bizottság munkáját élesen bírálva Pápai kiemelte, hogy november 25-e óta érdemi előrelépés nem történt az ügyben. Szavai szerint az általa ismert okiratok – egyebek mellett a Nemzeti Népegészségügyi Központ állásfoglalása – nem támasztják alá az igazgató felelősségét.

A Heol kérdésére felelve Pápai elmondta, hogy a bizottság még nem szűnt meg, csak a rendkívüli jogrend miatt a polgármester gyakorolja a közgyűlés minden, így a bizottsági hatásköröket is. Tudomása szerint Blaskó Balázs színidirektor a lefolytatott, illetve még zajló vizsgálatról nem kapott tájékoztatást.