Nem állnak le az egri veteránautósok: rengeteg adományt gyűjtöttek


A kórházi kerekesszékek felújítását adománygyűjtés követte. A Jármű Örökségeinket Őrző Egyesületének elnöke, dr. Gál Dénes azt mondja: legalább negyedmillió forint értékben szereztek be idősotthonoknak fontos kellékeket.


A kórházi kerekesszékek díjmentes felújítását sem fejeztük még be – mesélte az elnök. Némelyiknek nehezen forgott a kereke, nem volt jó a csapágy, többnek a könnyen letörni képes lábtartója hiányzott. Még egy egészséges embernek is nehéz huzamosabb ideig a hashoz felhúzott lábbakkal ülnie, hát még annak, aki pont betegség okán a kórházban van. Elgondolkodtunk, hogy – alapvetően műszaki emberekként – mivel tudnánk segíteni az amúgy is leterhelt egészségügynek, és arra gondoltunk, hogy ezeket a székeket felújíthatnánk – mondta el korábban dr. Gál Dénes.
Gál Dénes, az egri egyesület elnöke (Fotó: Facebook)

Az akció nem állt meg ennyinél. Ha már az összefogás ilyen szépen kialakult, újabban sikerült beszerezni minőségi, drága székeket, asztalokat, emelett pedig tisztitószereket és 1000 darab szájmaszkot. Egyesületünk is beszállt a segítségnyújtása a járvány idején – mondta az elnök. Miután rákérdeztünk, dr. Gál Dénes gyors számolást követően azt mondta: legalább negyedmillió forint az értéke annak, amivel hozzájárulnak két idősotthon mindennapjaihoz.

Az adományok ugyanis a mezőszemerei illetve az egri, Berva-völgyi Idősotthon lakóihoz kerülnek.

Előbbi intézménybe a hétvégén, utóbbiba a jövő héten tudják kiszállítani az adományokat. Az akcióban a  Johannita Segítő Szolgálat van segítségükre, annak elnöke, Porcsalmy László szintén a veteránautósok táborát erősíti.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések