Hiába a sok hulladék, Egerben nem mindenhol ürítik a szelektív kukákat


Nem vitték el ma (hétfőn) a sárga kukákat Egerben. Az indoklás szerint most az 53. hét van (?), ami páratlan, tehát ez így természetes. A korábbi években az ünnepek után mindig megtörtént a szállítás.


Számos helyen áll még az őszi zöld hulladék is, így az sem köt le munkaerőt a NHSZ Észak-Kom Nonprofit Kft. részéről – így fogalmazott az Eger Híreknek Kovács Cs. Tamás. Az 5. számú választókörzet fideszes önkormányzati képviselője annak kapcsán mondta ezt, hogy több lakossági panasz is érkezett hozzá a nap folyamán azzal kapcsolatban, hogy bár a körzetében sokan kihelyezték a szelektív hulladékgyűjtő edényeket, azt ma mégsem szállították el.
A munkahét elindult, a sárga kukák maradtak

Azt mondja: a vállalat központi számán érdeklődött, ott kapta azt a választ, hogy páratlan héten nem is kell üríteni a sárga kukákat.

Ugyanakkor a cég arra hivatkozott, hogy az óév 53. hetében vagyunk, nem az újév első hetében.


A NHSZ Észak-Kom Nonprofit Kft-nél hozzátették, hogy a megszokott fórumokon, újságokban a lakosságot tájékoztatták. A képviselő szerint viszont ez teljesen ellent mond az elmúlt évek gyakorlatának, amikor a karácsonykor és szilveszterkor keletkező nagyobb mennyiségű hulladékot időben elszállították.

Kovács Cs. Tamás úgy fogalmazott: ez nonszensz. Tudom, hogy “kellő empátiával kell lenni és más szemüvegen keresztül nézzük a közterületek állapotát”, de a felgyülemlett szelektív hulladék elszállítása a karácsonyi időszak után indokolt lenne.

(Ezzel a képviselő egy korábbi közgyűlésre utalt, ahol a Városgondozás vezetője beszélt erről, annak kapcsán, hogy sok lakossági kifogás érkezett a közterületek állapotával, tisztaságával kapcsolatban.)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések