Az Egri Ügyeket is magával rántotta a balliberális álhírgyár

Ahhoz, hogy átlássuk a helyzetet, először a budapesti állapotokat kell, hogy megismerjük. A PestiSrácok.hu írja, hogy egy átlátszó trükkel próbálta elvonni magáról a figyelmet Pikó András, Józsefváros új polgármestere. 

Pikót az elmúlt hetekben sokan támadták a médiában, amiért személyi kultuszlapot csinált a kerületi újságból. Hogy erről a kritikáról elterelje a figyelmet, beindult a balliberális álhírgyár élén a HVG-vel, akik felháborodottan közölték, hogy a fideszes városvezetés cenzúrázta regnálása alatt a lapot. Természetesen a cikket a bevált mételyező taktika nyomán az elempés Egri Ügyek is igyekezett lóhalálában “egriesíteni”, azonban egy kis hiba csúszott a propaganda gyártásba.

A HVG írta meg először, majd a többi ellenzéki lap, többek között a helyi közélet tematizálására fenntartott (és most már) városházi szócsővé minősült Egri Ügyek portál is sietve vette át a hírt, kétségbeesett párhuzamot keresve a fővárosi és a vélt egri médiahelyzettel kapcsolatban. Nagyon kreatívan és óvatosan választottak címet: “Egerben is így mehetett…” Persze mindezt a hír valódiságának ellenőrzése nélkül.
Miről van szó?

Pikó polgármester szerint a Józsefváros újságot több prominens fideszes tisztségviselőnek, köztük Kocsis Máténak jóvá kellett hagynia. Az ellenzéki médiának már azért gyanúsnak kellett volna lenni a sztorinak, mert azt a HVG közölte le, ennek ellenére az Egri Ügyek is mámoros örömmel igyekezett azt sugallni, hogy helyben is történhettek furcsaságok – idézzük: “egyelőre nem került elő hasonló bizonyíték (valószínűleg csak idő kérdése)”

Végül Kocsis Máté a Facebookon cáfolta a vádakat.
A HVG azt írja, hogy Pikó polgármester szerint a Józsefváros újságot jóvá kellett hagynom. Nem kellett. Észrevételt tehettem a velem kapcsolatos írásokhoz. Érdekes persze, hogy az a HVG írja ezt, amelyiktől Pikó cikkeket rendelt a kampányban a saját dicsőítésére. Az ex-klubrádiós polgármester nemrég a szélsőbaloldali 168 óra volt főszerkesztőjét bízta meg a kerületi lap vezetésével, mert – gondolom – az független, meg objektív. Aztán rögtön az első lapszámot Pikó teleíratta magával, amiből nagy balhé lett. Nem lehet, hogy csak erről akarja elterelni a figyelmet? Kommunikációs trükkökkel nem lehet egy kerületet vezetni, mondtam már. Tessenek elkezdeni inkább végre dolgozni, és tessenek visszaadni a 900 alacsony jövedelmű dolgozónak az egy havi bérét, amit elvettek

- írja bejegyzésében Kocsis.

Hogy az Egri Ügyek portál “egriesített” gondolatmenete is termékeny talajra hullhasson, hamarosan innen folytatjuk!

Forrás: Facebook, PestiSrácok.hu, Egri Ügyek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések