A nyugdíjasokon spórol Mirkóczki, pedig 25 milliárdos plusszal vette át az önkormányzatot

Még mindig nem fizették ki a nyugdíjasoknak járó támogatásokat Egerben – állítja a helyi Fidesz frakcióvezetője. 

A város önkormányzata nyáron döntött arról, hogy szeptembertől minden 65 év feletti nyugdíjas ötezer forint támogatásban részesül, de Oroján Sándor szerint a jelenlegi ellenzéki városvezetés még sok idősnek tartozik a pénzzel. Mirkóczki Ádám jobbikos polgármester kampányfogásnak nevezte a támogatás megszavazását, írja a HírTV. A támogatás ki nem fizetésére józan okot találni nem egyszerű, mivel Mirkóczki mintegy 25 milliárdos plusszal vehette át Eger irányítását fideszes elődjétől.

Minden 65 év feletti nyugdíjasnak ötezer forint települési támogatást kap-erről döntött még júniusban Eger közgyűlése. Az akkori fideszes polgármester, Habis László gondoskodás és a felelősségvállalás jegyében javasolta a döntést a képviselőtestületnek.
Nem egy ilyen megalázó egyszeri szavazatvásárlási akció, hanem nagyjából öt évvel megelőzve a választásokat egy ciklusokon átívelő segítséget kívánunk nyújtani. Éppen ezért az építményadót minden nyugdíjas esetében gyakorlatilag nullára visszük minden lakástulajdon esetében. Ugyanúgy kiterjesztjük ezt a kedvezményt a nagycsaládosokra-tehát a 3 vagy több gyereket nevelő egri családokra, és ugyanígy kiterjesztjük így minden egri megváltozott munkaképességű emberre.

– mondta Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere.

A helyi Fidesz frakcióvezetője szerint Mirkóczkinak nincs igaza. Az ötezer forintos támogatás nem szavazatszerzési akció, hanem a költségvetési tartalékokból adható rendszeres juttatás.

Olyannyira nem kampányfogás, hogy nagyon sok nyugdíjas még mindig nem kapta meg, pedig a választás már több mint két hónapja lezajlott, tehát ennek semmi köze az önkormányzati választáshoz, vagy a kampányhoz. Én inkább azt látom problémának, hogy Mirkóczki Ádám politizál, ahelyett, hogy polgármesterként dolgozna. A minap is olvastam, hogy polgármesterekkel, más városokkal azon szövetkeznek, hogy valamilyenfajta kormánybuktatást csináljanak itt a későbbiekben, ő erre fordítja az idejét, és valószínűleg ezért nincs ideje arra, hogy a nyugdíjasoknak szóló ötezer forintos támogatást egyébként a hivatalával együtt időben eljuttassa.

– tette hozzá Oroján Sándor, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

A támogatás elmaradása mintegy 11 ezer egri időst érint.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések