Négykezes Zongoraverseny és Kurzus Határok Nélkül Egerben

A Várnagy Andrea zongoraművész által megálmodott és az előző évek során is oly nagy sikerrel zárult „Négykezes Zongoraverseny és Kurzus Határok Nélkül” eseményt Egerben, az Eszterházy Károly Egyetemen ismét meghirdetik március 22-től 25-ig.
Az, hogy a művésznő a négykezes muzsikálást ilyen nagy sikerrel népszerűsítheti, csodálatos eredmény, és igen nagy öröm, hogy programunkra felfigyelve erre az eseményre az Óhazán kívül már Kárpátaljáról, Vajdaságból és Erdélyből is jelentős mennyiségű jelentkezés érkezett.

A zsűri tagjainak sorában olyan neves művészeket üdvözölhetünk, mint: Falvai Sándor, Balázs János, Keveházi Gyöngyi, Becht Erika, Dr Gábos Judit és természetesen a verseny megálmodója, Várnagy Andrea zongoraművész.

A szervezők reményei szerint ezen a hétvégén a verseny igazi fesztivállá válik a versenyző gyermekek, kísérőik és Eger lakossága számára, ahol a fent említett neves művészek mellett Rohmann Imre és Kurucz Tünde is koncertet ad, akik 25-én Várnagy Andrea zongoraművésszel együtt kurzust tartanak az arra jelentkezőknek.

A cél, hogy a harmadik alkalommal is megrendezendő versennyel igazi hagyományt teremtsenek, és a fiatalokat a közös muzsikálás irányába vigyék, a klasszikus zenében rejlő értékek megismerése felé irányítsák figyelmüket.

Az eseményt színesíti a ZeneVarázslat program keretében meghirdetett rajzverseny is. A szervezők azt kérik, hogy a versenyre minden páros egy képzőművészeti alkotást (szabadon választott technikával és méretben) vagy egy rövid fogalmazást hozzon magával, mely kifejezi, hogy a darab eljátszása közben milyen képek, hangulatok jelennek meg számukra!

A ZENEVARÁZSLAT program célja a tehetséggondozás, emellett hogy minél közelebb hozza a közönséghez a klasszikus zenét; versekkel és kötetlen beszélgetésekkel segítve annak megértését, hogy mit is üzennek nekünk a zeneszerzők a hangokon keresztül.
Fontos az arra való törekvés, hogy a zongorát tanuló fiatalok a pódiumon is megmutathassák és összemérhessék tudásukat, és ez egy közösségformáló, barátságos hangulatú versenyen történjen meg.

A ZENEVARÁZSLAT Négykezes Zongoraerseny és Kurzus várja mindazon gyermekek, fiatalok jelentkezését, akik kedvüket lelik az együttmuzsikálás örömében.

Lényegesnek tartják, hogy a versenyzők ne egymás vetélytársaivá váljanak, hanem baráti kapcsolatok épüljenek, egymást inspirálva, tapasztalatokat cserélve gazdagodjanak mind a diákok, mind a tanárok a verseny és a kurzus ideje alatt.

A közös muzsikálás, a zene öröme mindenkié, épp ezért a legkevésbé szeretnék, hogy a résztvevők a versenyt stresszhelyzetként éljék meg. Ennek érdekében az a cél, hogy ne a hiányosságokra, hanem a pozitívumokra koncentrálva és azokat kiemelve díjazzák a versenyzőket.

A versenyen a tanár-diák kategóriát is meghirdetik!
A versenyt követő napon, a kurzus alatt szívesen segítik a résztvevőket tanácsaikkal, darabválasztási ötleteikkel. Szeretnék buzdítani, inspirálni a jelentkezőket arra, hogy a zenét, mint az önkifejezés egy módját használják és a mindennapjaik részévé tegyék.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések