A Heves Megyei Kormányhivatal járási hivatalai meghatározták a 2018/2019.tanévben tanköteles korba lépő gyermekek általános iskola első évfolyamába történő beiratkozásának időpontjait. A leendő elsősök szüleit április 12-én és 13-án várják az iskolák. „Melyik a körzetes iskola? Írathatom másik intézménybe? Milyen okmányok szükségesek?” Rövid válaszok a cikkben.
A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény értelmében Magyarországon minden gyermek köteles az intézményes nevelés-oktatásban részt venni, tankötelezettségét teljesíteni – olvasható a kormanyhivatal.hu oldalon.

A szülő köteles beíratni tanköteles korba lépett (2012. augusztus 31. előtt született) gyermekét a lakóhely szerint illetékes, vagy választott iskolaelső évfolyamára. A szabad iskolaválasztás jegyében tehát bármelyik intézménybe be lehet íratni a gyermeket, azonban az az általános iskola köteles felvenni, amelynek körzetében a gyermek életvitelszerűen lakik(életvitelszerű ott lakásnak minősül, ha a tanulónak a kötelező felvételt biztosító iskola körzetében van a lakóhelye, ennek hiányában a tartózkodási helye).

A Heves megyei iskolák felvételi körzetét IDE kattintva olvashatja.

– Az egri, füzesabonyi, hevesi és bélapátfalvai járási hivatalok területén működő általános iskolák első évfolyamaira történő beiratkozás időpontjai:  2018. április 12-13 (csütörtök-péntek) 8- 19 óráig

– A gyöngyösi, hatvani és pétervásárai járási hivatalok területén működő általános iskolákban:  2018. április 12-13 (csütörtök-péntek) 8-18 óráig

A beiratkozáshoz a gyermek nevére kiállított személyi azonosítóra, a lakcímet igazoló hatósági igazolványra és az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolásra van szükség!