Tanultak, hogy ne segélyt, hanem fizetést kapjanak

Alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezőknek szerveztek képzési programot a gyöngyösi kistérségben.

A gyöngyösi kistérségben 46-an, köztük megváltozott munkaképességű emberek is sikeresen teljesítették azt a képzési programot, melyet az alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezőknek szerveztek. A tanulni vágyó felnőttek négy alapfokú képzésben vehettek részt: szociális gondozó, dajka, gyermek- és ifjúsági felügyelő vagy kézműves munkára készülhettek.

A halmajugrai Baranyi Anna Anita azért jelentkezett a másféléves kurzusra, mert szeretett volna magának és családjának jobb életet, amikor nem segélyre, hanem fizetésre vár. A fiatalasszony a sikeres vizsga után a gyöngyösi idősek bentlakásos otthonában kapott állást, rajta kívül már kilencen találtak munkahelyet a programban résztvevők közül.

Maka Piroska, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ vezetője hangsúlyozta: hosszú távon hasznosítható tudást szerettek volna adni a tanulóknak, akik a főként kompetencia-fejlesztéssel járó alapozó képzésben megszerzett tudást akár OKJ-s, akár más oktatási formában gyarapíthatják tovább. Az igazgató ígérte: ha tudnak, a jövőben ebben is, illetve a további elhelyezkedésben is segítenek a programban résztvevőknek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések