Olaszliszkára érkezik a częstochowai Fekete Madonna

A Csendes-óceántól az Atlanti-óceánig ívelő úton, többek között Hazánkat, ezen belül egyházmegyénket is érinti útja során az a kegykép, melynek erdeteije a lengyelországi Częstochowában taláható. Az olaszliszkai plébániatemplomba 2012. szeptember 8-án, Szűz Mária születésének ünnepén, 15.00 órakor érkezik.

"A kegykép az egyháztörténetben sosem jegyzett távolságot ölel át. A Távol-Keletről Fatimáig tartó vándorolással az ősi ikon, melynek bizánci stílusban készült eredetije a művészettörténészek szerint a VI. és IX. század idejéből való, tizennyolcezer kilométert utazik majd. Szibéria pusztaságain és rengetegein, Kazakisztán, Fehér-Oroszország, Lettország, és Litvánia útjain Lengyelország felé tartva, 23 országot érintő „bújdosása” során, szeptember 8-án Szlovákiából érkezik Magyarországra." - tudtuk meg Varga András plébánostól.

"A lengyelországi Jasna Góra-i, magyar alapítású, pálos monostorban tettek fogadalmat annak a 17 európai és ázsiai országnak a képviselői, akik elhatározták: földrészeket átölelő zarándoklatot indítanak az élet örömhíre terjesztése és védelme szándékával. Az életvédő vezetők a częstochowai Fekete Madonna ikonja előtti felajánlásukkal az Istenanya kezébe helyezték az életvédelem földrészeken átívelő ügyét, amit széles körben veszélyeztet a testi és lelki termékenység, illetve a magzati életkorú gyermekek elleni támadás.

Az eredetivel azonos technikával készült kegykép 24 karátos aranykeretben lévő másolata Szlovéniából Horvátország, Olaszország, Ausztria, Lichtenstein, Svájc, Németország, Belgium, Nagy Britannia, Írország, Franciaország, Spanyolország útjain szentestére érkezik a portugáliai Fatimába. Tőlünk egy erdélyi látogatás után, szeptember 16-án indul tovább Szlovéniába." - írta Varga András olaszliszkai plébános.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések