Négy út újulhat meg Mátraballán 50 millió forintból

Négy belterületi útszakasz – a Kossuth, a Ságvári, a Rákóczi, a Kilián út – újulhat meg jövőre sikeres önkormányzati pályázatnak köszönhetően.

Forgó János polgármestertől megtudtuk, 52 millió forintot nyertek az úthálózat korszerűsítésre, s a helyi könyvtár épületének felújítására, amihez az 5 százalékos önerőt saját forrásból fedezik. A beruházás eredményeként nemcsak új aszfaltréteget kapnak az utak, hanem 800 méter járda is megépül a község központi részén. A könyvtárba új nyílászárókat szerelnek be, megszépül az épület külső homlokzata is.
A terveket és az engedélyeket már elkészíttette a helyhatóság, így a támogató szerződés megkötését követően már csak az alkalmas kivitelezőt kell megtalálni. A könyvtár épületének rendbe tételéhez – kedvező időjárás esetén – már idén ősszel hozzákezdhetnek, az utak felújításához pedig jövő tavasszal láthatnak majd hozzá.

A fejlesztésnek köszönhetően a korábbi évek nagy beruházása – komplex csapadékelvezető rendszer kiépítése után – jövőre lezárulhat a falu teljes infrastrukturális korszerűsítése, s elkezdődhet néhány jelentős munkahelyteremtő vállalkozás is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések