Kétszáznál több új hallgató az egri főiskolán

A pótfelvételin 214 jelentkező nyert jogot az új tanévre való beiratkozásra.

Véget ért az előző héten a felsőoktatási pótfelvételi eljárás. Kalóné Szűcs Erzsébetet, az egri Eszterházy Károly Főiskola Tanulmányi és Információs Központjának főigazgatóját kérdeztük a részletekről.

– Milyen eredménnyel zárt az egri intézmény?

– A vonalhúzáskor 214 jelentkező nyert jogot az új tanévre való beiratkozásra. A pótfelvételin többségében levelező tagozatra nyújtottak be jelentkezést. Mesterképzésre 55-en jutottak be, 130-an alapképzésben kaptak lehetőséget, 29-en felsőfokú szakképzésben.

– Finanszírozás szempontjából milyen az összetétel?

– A természettudományi és informatikai alapképzésre felvettek állami részösztöndíjas, míg a többiek önköltséges képzésben kezdhetik meg tanulmányaikat. Összesen – a normál és a pótfelvételi eljárás eredményeként – 1975 elsőéves hallgató folytathat tanulmányokat az intézményben. Közülük 1144 hallgató iratkozhat be nappali tagozatra szeptember 6-án, a levelezősök beiratkozására szeptember 8-án lesz.

– Mi történik a doktori iskolákban és a szakirányú továbbképzésben?

– Két doktori iskolában kezdődik meg a kutatás, közel 40 doktorandusszal. A szakirányú továbbképzésekre, pedagógus szakvizsgákra szeptember közepéig várja a főiskola a jelentkezéseket, illetve az idén is lehetőség van részismereti tanulmányok folytatására a már diplomával rendelkezők számára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések